Ennakoivan tekstinsyötön poistaminen käytöstä Huawein puhelimilla

Ohje ennakoivan tekstinsyötön käytöstä poistamiseen Huawei ja Honor älypuhelimilla.

Jos käytössäsi on Huawein puhelin ja oletuksena käytössä oleva Huawei Swype-näppäimistö tai Gboard (Google-näppäimistö), on automaattinen tekstin korjaus, eli ennakoiva tekstinsyöttö oletuksena käytössä. Monesti tekstinkorjaus ei kuitenkaan toimi halutulla tavalla ja aikaa menee enemmän automaattisesti ”korjattujen” sanojen korjaamiseen, kuin itse kirjoittamiseen. Jos haluat poistaa ennakoivan tekstinsyötön pois käytöstä Huawein puhelimestasi, seuraa alla lueteltuja muutamaa vaihetta ja pääset eroon ärsyttävästä automaattisesta sanojen korjauksesta.

  1. Avaa puhelimen Asetukset.
  2. Paina yläreunasta ”Kaikki”, että näet kaikki puhelimen asetukset.
  3. Selaa asetusten alaosaan ja paina ”Kieli ja syöttötapa”.
  4. Näet näppäimistöluettelon. Paina käytössäsi olevan näppäimistön puolella olevaa ⓘ-painiketta. Käytössä oleva näppäimistö näkyy kohdassa ”Oletusnäppäimistö”.
  5. Jos käytössäsi on Huawei Swype-näppäimistö, valitse ”Asetukset” ja sen jälkeen poista valinta kohdasta ”Automaattinen korjaus”. Jos taas käytössäsi on Google-näppäimistö, selaa kohtaan ”Tekstin korjaus”, paina ”Autom. korjaus” ja valitse ”Ei käytössä”. Jos et halua nähdä sanaehdotuksia näppäimistön yläpuolella, paina ”Näytä korjausehdotukset” ja valitse ”Piilota aina”.
  6. Ennakoiva tekstinsyöttö on nyt poistettu käytöstä.

Jos huomaat ohjeessa korjattavaa tai haluat jättää palautetta, muista jättää kommenttisi ohjeen alle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *