Mistä tiedän puhelimen tai tabletin Android-version?

Ohje tabletin tai puhelimen Android-käyttöjärjestelmäversion tarkistamiseen.

Android-puhelimissa ja tableteissa on usein vanhentunut Android-versio, koska valmistajat eivät usein tarjoa enää päivityksiä vanhoille laitteille. Voit tarkistaa tabletin tai puhelimen nykyisen Android-version ja mahdolliset saatavilla olevat päivitykset suoraan puhelimen asetuksista. Nykyinen käyttöjärjestelmäversio on myös hyvä tietää, jos esimerkiksi etsit apua ongelmaan puhelimen tai tabletin kanssa tai haluat tarkistaa onko laitteessasi joku tietty ominaisuus.

Android-version lisäksi muita hyödyllisiä tietoja puhelimesta tai tabletista on laitteen valmistajan omat Androidin päälle ohjelmoidut ohjelmistot ja niiden versionumerot, esimerkiksi Huawein EMUI-käyttöliittymä. Tietoturvan kannalta on myös hyvä tietää tabletin tai puhelimen Android-turvaustaso, eli edellisten tietoturvapäivitysten päiväys.

Android-version ja turvaustason tarkistaminen

Tieto nykyisestä Android-versiosta ja tietoturvapäivitysten tasosta löytyy kaikilla Android-laitteilla samalla tavalla.

Avaa aluksi puhelimen tai tabletin asetukset (hammasratas-kuvake).

Android asetukset

Valitse asetuksista ”Tietoja puhelimesta” tai ”Tietoja tabletista”. Tämä kohta löytyy yleensä aivan asetusten alalaidasta ”Järjestelmä”-otsikon alta.

Android-version tarkistaminen

Näet nyt puhelimesi Android-version ja muita hyödyllisiä tietoja laitteestasi.

Android-versio näkyy versionumerona, mutta jos haluat tietää Android-versiosi nimen, alla lista nykyisistä Android-versioista:

 • Android 8.0: Oreo
 • Android 7.0: Nougat
 • Android 6.0: Marshmallow
 • Android 5.0 – 5.1.1: Lollipop
 • Android 4.4 – 4.4.4: Kit Kat
 • Android 4.1 – 4.3.1: Jelly Bean
 • Android 4.0 – 4.0.4: Ice Cream Sandwich
 • Android 3.0 – 3.2.6: Honeycomb
 • Android 2.3 – 2.3.7: Gingerbread
 • Android 2.2 – 2.2.3: Froyo
 • Android 2.0 – 2.1: Eclair
 • Android 1.6: Donut
 • Android 1.5: Cupcake

Alla oleva kuvakaappaus on otettu OnePlus 5-puhelimesta, jossa on Android Nougat (7.1.1)-käyttöjärjestelmä. Android-turvaustaso on 1. lokakuuta 2017, eli tämän jutun kirjoitushetkellä noin kaksi kuukautta vanha. Android-turvaustaso näkyy ainoastaan puhelimissa ja tableteissa, joissa on vähintään Android Marshmallow (6.0)-käyttöjärjestelmä.

Puhelimen Android-versio

Tarkan Android-version tietäminen ei ole ainut tärkeä tieto, jos esimerkiksi tarvitset apua laitteesi kanssa. Puhelimen tai tabletin valmistaja ja tarkka malli on myös hyvä tietää. Google antaa Android-laitevalmistajille käytännössä vapaat kädet muokata laitteiden ohjelmistoa haluamakseen. Aiemmin mainitun Huawein EMUI:n lisäksi myös muilla valmistajilla on omia käyttöliittymiä Android-laitteissa, kuten Samsungin TouchWiz. Nämä valmistajien omat käyttöliittymät vaikuttavat laitteen toimintoihin ja monet asetukset tai ominaisuudet saattavat löytyä eri paikasta kuin muilla Android-laitteilla.

Kiitos että luit ohjeemme ”Mistä tiedän puhelimen tai tabletin Android-version?”. Jätä mielipiteesi ja terveisesi kommentti-kenttään. Voit lukea lisää hyödyllisiä ohjeita tästä.

MAINOKSET

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Mistä tiedän puhelimen tai tabletin Android-version?”