Chromecastin asennus – helpot ohjeet

Ohje Chromecastin asentamiseen.

Googlen Chromecast on televisioon liitettävä lisälaite, jonka avulla voit jakaa puhelimen, tabletin tai Chromecastin asennustietokoneen kuvan televisioon. Voit siis katsella esimerkiksi Netflixiä, Yle Areenaa, Youtubea tai mitä tahansa muuta nettipalvelua myös vanhemmassa televisiossa, kunhan televisiosta löytyy HDMI-liitäntä.

Chromecastin voi hankkia suoraan Googlelta, tai lähes mistä tahansa elektroniikkaliikkeestä.

Kun olet hankkinut Chromecastin, voit aloittaa Chromecastin käytön seuraamalla alla olevia Chromecastin asennusohjeita.

 

Chromecastin asentaminen

Avaa Chromecastin pakkaus ja liitä Chromecast television HDMI-porttiin.

HDMI-portti
HDMI-portti

Liitä myös Chromecastin USB-virtajohto joko suoraan television USB-liitäntään, tai pakkauksen mukana tulleeseen virtalähteeseen ja virtalähde seinään.

USB-portti
USB-portti

Kun olet kytkenyt Chromecastin televisioon, valitse vielä televisiosta oikea HDMI-sisääntulo (input- tai source-näppäin).

Lataa Google Home-sovellus puhelimeen tai tablettiin. Sovellus löytyy Android-laitteille Google Play Kaupasta ja Applen laitteille App Storesta.

Chromecastin käyttö vaatii erillisen langattoman verkkoyhteyden, johon sekä Chromecast, että puhelin tai tabletti yhdistetään, että kuvan jakaminen onnistuu. Yhdistä puhelin tai tabletti kodin langattomaan verkkoon.

Kun avaat Home-sovelluksen ensimmäistä kertaa, sovellus löytää lähellä olevat määrittämättömät Chromecastit automaattisesti.

Alla olevassa kuvassa näkyy myös muita laitteita ja Chromecastin nimi on aiemmin vaihdettu, mutta valise listasta oikea Chromecast. Chromecastin nimi on on oletuksena muotoa Chromecast…

Chromecastin asennus Google Home

Seuraavaksi televisiossa näkyy koodi. Tarkista että koodi tästää sovelluksessa näkyvää koodia. Paina KYLLÄ.

Chromecastin asentaminen koodi

Seuraavaksi valitse listasta oikea Wi-Fi-verkko. Chromecast yhdistetään valitsemaasi verkkoon ja jatkossa jos jaat esimerkiksi tabletin kuvan televisioon, myös tabletin on oltava yhdistettynä samaan verkkoon. Paina SEURAAVA.

Chromecast Wi-Fiin yhdistäminen

Valitse seuraavaksi listasta oikea huone Chromecastille. Tämä auttaa jatkossa valitsemaan oikean Chromecastin, jos hankit usemman tai liität verkkoon muita älylaitteita.

Valitse huone Chromecastille

Paina seuraavaksi JATKA.

Chromecastin yhdistäminen nettiin

Chromecast yhdistyy nyt Wi-Fi-verkkoon. Kun yhdistäminen on valmis, paina JATKA.

 

Chromecast yhdistetty nettiin  Chromecastin asennus valmis

Chromecastin asennus on nyt valmis. Voit halutessasi katsoa vielä esittelyvideoita Chromecastin käytöstä. Lopeta asennus painamalla OHITA ESITTELY.

Chromecast esittely

Lue vielä ohjeemme Tietokoneen kuva televisioon langattomasti – helpot ohjeet, jossa neuvomme miten voit jakaa Netflixin, Youtuben jne ja esimerkiksi tietokoneen selaimen kuvan Chromecastin avulla televisioon.

MAINOKSET

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 ajatuksia aiheesta “Chromecastin asennus – helpot ohjeet”