Ennakoivan tekstinsyötön poistaminen käytöstä Android-puhelimella

Tämän ohjeen avulla saat ennakoivan tekstinsyötön pois käytöstä Android-puhelimilla ja tableteilla.

Ennakoiva tekstinsyöttö on kätevä ja kirjoittamista helpottava ominaisuus oikein toimiessaan. Jokainen meistä kuitenkin on ollut joskus tilanteessa jossa joudut korjaamaan ennakoivan tekstinsyötön automaattisesti täydentämiä sanoja.

Jos ennakoiva tekstinsyöttö ”korjaa” sanoja jatkuvasti väärin tai et halua saada ehdotuksia seuraavista sanoista näppäimistön yläpuolelle, kannattaa ennakoiva tekstinsyöttö poistaa käytöstä kokonaan.

Android-puhelimissa ja tableteissa on muutamaa valmistajaa lukuunottamatta oletuksena käytössä Googlen Gboard-näppäimistö, joten tässä ohjeessa keskitymme siihen miten ennakoiva tekstinsyöttö poistetaan Gboard-näppäimistöstä. Esimerkkinä poikkeuksista, Huawein puhelimissa ja tableteissa on käytössä Huawei Swype näppäimistö. Lue tästä miten ennakoiva teksti poistetaan Huawein puhelimista. Valikkojen nimissä voi olla hieman eroja eri valmistajien välillä, valmistajien omista käyttöliittymistä johtuen. Alla ohje tekstin korjauksen poistamiseen ”puhtaalla” Android-käyttöjärjestelmällä.

Aluksi avaa puhelimen tai tabletin asetukset. Asetukset löydät pyyhkäisemällä aloitusnäytöllä näytön alalaidasta ylöspäin ja hakemalla hakukentästä ”Asetukset”.

Android asetukset

Selaa asetusten alalaitaan ja paina Järjestelmä-otsikon alta Kielet ja syöttötapa.

Ennakoiva tekstinsyöttö pois Android-puhelimilla

Seuraavaksi paina Näppäimistö ja syöttötavat-otsikon alta Virtuaalinen näppäimistö.

Ennakoiva teksti pois Android

Näet nyt listan puhelimeesi asennetuista näppäimistöistä. Alla olevan kuvan puhelimessa on oletuksena puhelimessa olevan Gboard-näppäimistön ja Google Voicen lisäksi asennettuna myös suosittu SwiftKey-näppäimistö. Koska olemme nyt poistamassa ennakoivaa tekstinsyöttöä käytöstä Androidin oletus Gboard-näppäimistöstä, valitse tästä Gboard.

Gboard ennakoiva tekstinsyöttö pois

Olet nyt Gboard-näppäimistön asetuksissa. Löydät täältä monia asetuksia, joiden avulla voit muokata näppäimistön toimintaa. Voit esimerkiksi muuttaa näppäimistön kieltä tai vaihtaa teeman mieleiseksesi. Asetukset-valinnan alta voit muuttaa esimerkiksi näppäimistön korkeutta tai ottaa näppäinäänet ja värinän käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Koska haluamme kuitenkin poistaa ennakoivan tekstin pois käytöstä, valitse valikosta Tekstin korjaus.

Tekstin korjaus pois Android

Voit poistaa ennakoivan tekstinsyötön käytöstä painamalla Automaattinen korjaus-valinnan kohdalla olevaa kytkintä. Jos et halua saada näppäimistön yläpuolelle ehdotuksia seuraavista sanoista, poista valinta kohdasta Näytä ehdotusnauha. Seuraavan sanan ehdotukset poistuu myös käytöstä kun poistat ehdotusnauhan käytöstä. Jos et halua saada myöskään ehdotuksia emojeista, poista myös valinta kohdasta Näytä emojiehdotukset. Automaattiset isot kirjaimet poistetaan kohdasta Automaattiset isot kirjaimet.

 

Ennakoiva teksti pois Androidilla

Alla vielä kuva miltä asetusten pitäisi näyttää, jos teit kaikki yllä luetellut asetusmuutokset.

Ennakoiva teksti poistettu Androidista

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, voit poistua asetuksista. Ennakoiva teksti on nyt poistettu käytöstä Android-puhelimestasi tai tabletistasi.

Kiitos että luit ohjeemme ”Ennakoivan tekstinsyötön poistaminen käytöstä Android-puhelimella”. Jätä palautteesi ja kysymyksesi kommentti-kenttään. Voit kysyä lisätietoa myös keskustelufoorumillamme.

MAINOKSET

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 ajatuksia aiheesta “Ennakoivan tekstinsyötön poistaminen käytöstä Android-puhelimella”