Miten poistan maksukorttitiedot pelikonsolista?

Oletko käyttänyt maksukorttia konsolissasi? Onko pelikonsolissasi useampi käyttäjä? Onko tililtäsi veloitettu rahaa peliostoista, joita et itse ole tehnyt? Tällöin maksukorttitiedot kannattaa poistaa järjestelmästä. Varsinkin jos taloudessa on nuoria lapsia, voi olla järkevää poistaa maksukortin tiedot järjestelmästä, että lapset eivät voi tehdä ostoksia konsolilla ilman aikuisen lupaa. Yleensä konsoli tallentaa maksukorttitiedot automaattisesti, joten tiedot jäävät järjestelmään ja kuka tahansa laitteen käyttäjä voi vahvistaa uusia ostoksia kortilta, jopa ilman vahvistuskoodeja. Tässä artikkelissa käytämme esimerkkinä Playstation 4- pelikonsolia maksukorttitietojen poistamiseen. Näin se käy.

Playstationin maksukorttitietojen tarkistaminen

Avaa Playstation ja kirjaudu sisään. Valitse Asetukset oikeasta yläkulmasta.
Maksukortin tietojen poistaminen Playstation 4-pelikonsolista

Kun olet avannut Asetukset, valitse seuraavaksi Käyttäjätietojen hallinta.

Playstation käyttäjätietojen hallinta

Seuraavaksi valitse Käyttäjätilin tiedot- alla olevan kuvan mukaisesti.

Käyttäjätilin tiedot Playstation 4

Eteesi aukeaa turvallisuutta, käyttäjä- ja maksukorttitietoja koskevat asetukset. Valitse seuraavaksi Lompakko.

Lompakko Playstation 4

Kun Lompakko-asetukset ovat näkyvissä, voit mm. tarkastella aikaisemmin tehtyjä ostoksia. Valitse seuraavaksi Maksutavat.

Playstation 4 maksutavat

Kun Maksutavat on valittu, järjestelmä pyytää salasanaa alla olevan kuvan mukaisesti.

Kirjaudu sisään Playstation 4

Kirjoita salasanasi ja valitse ”Jatka

Syötä salasana Playstation 4

Eteesi aukeaa maksukortin tiedot, jotka ovat tallentuneet järjestelmään. Seuraavaksi voit joko poistaa nykyisen kortin järjestelmästä, taikka lisätä uuden maksukortin tiedot alla olevan kuvan mukaisesti.

Maksukorttitietojen poistaminen Playstation 4:stä

Maksukorttitietojen poistaminen Playstation 4

Paina seuraavaksi Vahvista, jotta voit muokata kortin tietoja. Seuraavaksi eteesi aukeaa alla oleva kuvan kaltainen ikkuna.

Poista maksukortti Playstation 4

Valitse seuraavaksi Poista ja vahvista tämä. Tallentuneen kortin tiedot poistuvat järjestelmästä. Poistettuasi kortin, eteesi tulee seuraava näkymä.

Pankkikortti poistettu Playstation 4

Job well done. Järjestelmässä ei ole enää tallennettua maksukorttia, jolla lapset voisivat tehdä oman mielensä mukaisia ostoksia. Mikäli tämän jälkeen käytät korttia ostosten tekemiseen, pankkikortin tiedot tallentuvat Playstationiin uudelleen, mutta nyt tiedät miten voit poistaa tiedot tarvittaessa. Lapsille/nuorisolle voit myös ostaa PS-lahjakortteja (PlayStation Network), joilla lapset voivat tehdä ostoksia turvallisesti, ilman että maksukortin tietoja tarvitsee syöttään järjestelmään.

PSN-lahjakortteja löytyy supermarketeista, alan liikkeistä ja verkkokaupoista. Kortteja on kahta eri sorttia, on PSN+-jäsenyyskortteja, joilla pelaaja voi pelata verkkopelejä kavereiden kanssa ja nauttia kuukausittaisista ilmaispeleistä. Näitä jäsenyyskortteja on saatavilla seuraavilla 3kk tai 12kk jäsenyysjaksoilla.PSN-lahjakortit, joita löytyy nimellisarvoltaan 20€ ja 50€ suuruisina, ovat käytettävissä PSN- kaupassa tehtäviin ostoksiin, kuten peleihin lisäosiin, teemoihin, DLC-paketteihin jne.

MAINOKSET

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Miten poistan maksukorttitiedot pelikonsolista?”