Puhelimen näytön nauhoittaminen – helpot ohjeet

Oletko miettinyt miten voit nauhoittaa puhelimen näyttöä? Tämän ohjeen avulla voit tallentaa Android-tabletin tai puhelimen näyttöä videolle ja halutessasi jakaa videon vaikkapa WhatsApissa tutuillesi. Puhelimen näytön nauhoittamisesta voi olla hyötyä, jos esimerkiksi haluat neuvoa tuttavaa laitteen käytössä, niin voit lähettää tuttavalle näytöstäsi tallennetun videon, jossa näytät miten joku tietty toiminto toimii. Ohjeessa puhutaan yleisesti puhelimen näytön nauhoittamisesta, mutta tabletin näytön nauhoittaminen tapahtuu samalla tavalla.

Asenna ja avaa AZ Screen Recorder näytön nauhoittamista varten

Google Play kaupassa on lukuisia tabletin ja puhelimen näytön nauhoitus sovelluksia, mutta tässä ohjeessa käytämme AZ Screen Recorder-sovellusta. AZ Screen Recorder on ilmainen, helppokäyttöinen ohjelma, jossa on kuitenkin kattavasti ominaisuuksia.

Avaa aluksi Play Kauppa Play Kauppa ja etsi hakusanalla ”AZ Screen Recorder”.  Asenna ja avaa sovellus.

Asenna AZ Screen Recorder tabletin tai puhelimen näytön tallennusta varten  Hyväksy ehdot Google Play  Avaa AZ Screen Recorder

Kun avaat sovellukset, näytön vasempaan laitaan ilmestyy pieni pyöreä merkki, jota painamalla näet kätevät pikanäppäimet näytön nauhoittamista varten.

Ylimpänä kuvakkeista on Asetukset, kamera-kuvaketta painamalla voit ottaa kuvakaappauksen näytöstä, punaisesta videonauhuri painikkeesta voit aloittaa puhelimen näytön nauhoittamisen videolle, toiseksi alimmaisesta kuvakkeesta voit katsoa aiemmin otettuja kuvakaappauksia ja näytön nauhoitteita. Alimmaisesti kuvakkeesta painamalla näytön yläreunaan ilmestyy pieni ikkuna, jossa näkyy puhelimen etukameran kuva, eli voit lisätä näyttötallennukseen videota itsestäsi, jossa esimerkiksi kerrot mitä teet puhelimella.

Ennen puhelimen näytön nauhoittamista, kannattaa säätää sovelluksen asetukset haluamikseen, eli avaa asetukset hammasratas-kuvakkeesta.

Puhelimen näytön nauhoittaminen - Asetukset Näytön nauhoittaminen asetukset

Asetuksissa on paljon vaihtoehtoja, joilla voit muuttaa sovelluksen toimintaa. Esimerkkinä näytön tallennuksen lopettamiseen on monta eri vaihtoehtoa. Oletuksena puhelimen näytön nauhoitus lopetetaan pyyhkäisemällä näytön yläreunasta alaspäin ja painamalla AZ Screen Recorderin ilmoituksesta lopeta-painiketta. Voit valita myös jonkun toisen tavan nauhoituksen lopettamiseen. Muita tärkeimpiä asetuksia on esimerkiksi ”Äänen tallennus”, josta voit valita tallennetaanko videolle äänet.

Näytön nauhoittaminen keskeytysasetukset Pysäytä puhelimen näytön tallennus

Kun asetukset on kohdallaan, mene puhelimella sinne, mistä haluat aloittaa näytön nauhoituksen. Aloita näytön nauhoittaminen painamalla punaista videokamera-painiketta. Paina vielä ”ALOITA NYT” ja puhelimen näytön tallennus alkaa. Voit laittaa valinnan kohtaan ”Älä näytä uudestaan” jos et halua jatkossa nähdä ilmoitusta ennen nauhoituksen alkamista.

Näytön nauhoitus Android-puhelimella  Aloita näytön tallennus

Jos jätit keskeytysasetuksissa valinnan oletukselle, voit lopettaa näytön nauhoituksen pyyhkäisemällä näytön yläreunasta alaspäin ja painamalla lopeta-painiketta. Kun lopetat tallennuksen, näytöstä nauhoitettu video tallentuu automaattisesti. Halutessasi voit jakaa videon esimerkiksi Facebookiin tai WhatsApiin tai vaikka lähettää videon sähköpostilla painamalla jaa-painiketta.

Lopeta puhelimen näytön nauhoittaminen  Jaa nauhoitettu video

Kiitos että luit ohjeen ”Puhelimen näytön nauhoittaminen”. Jätä palautteesi ja terveisesi kommentti-kenttään. Lue lisää ohjeita puhelimen ja tabletin käyttöön.

MAINOKSET

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 ajatuksia aiheesta “Puhelimen näytön nauhoittaminen – helpot ohjeet”