Puheluiden nauhoittaminen Android-puhelimella

Jos mietit, onko puheluiden nauhoitus Android-puhelimella mahdollista ja miten nauhoittaminen onnistuu, olet tullut oikeaan paikkaan. Oli syy puheluiden nauhoittamiseen mikä tahansa, tämän ohjeen avulla voit nauhoittaa puhelusi. Voit nauhoittaa puheluita Huawei, Honor, Samsung, Sony ja millä tahansa muulla Android-puhelimella.

Onko puheluiden nauhoittaminen laillista?

Suomessa omien puheluiden nauhoittaminen on täysin laillista.

Sellaiset puhelut, joihin itse osallistuu joko soittajana tai vastaajana, saa nauhoittaa. Oman viestinnän taltioiminen on mahdollista Suomen perustuslain mukaan, eikä sitä ole kriminalisoitu myöskään viestinnän suojaa koskevissa rikoslain säännöksissä. -Tietosuojavaltuutetun toimisto

Tärkeä päivitys ohjeeseen: Valitettavasti Google on estänyt puheluiden nauhoittamisen Android 9.0 versiosta eteenpäin. Aiemmin puheluiden nauhoittamisen mahdollistaneet sovellukset eivät toimi uusimmilla Android-versioilla, eli puheluiden nauhoittaminen ei enää onnistu.

Jos puhelimessasi on Android 9.0:aa vanhempi käyttöjärjestelmä, jatka lukemista.

Puheluiden nauhoittaminen Android-puhelimella

Helpoin tapa nauhoittaa puheluita on asentaa puhelimeen nauhoittamista varten suunniteltu sovellus. Play Kaupassa on lukuisia sovelluksia puheluiden nauhoittamista varten, mutta tässä ohjeessa käytämme ACR puhelutallenninta.

ACR sovelluksesta on olemassa ilmainen versio ja maksullinen (1,99€) versio. Maksullisessa versiossa ei ole mainoksia ja siitä löytyy muutama lisäominaisuus ilmaiseen versioon verrattuna.

Asenna aluksi ACR – puhelutallennin-sovellus Google Play Kaupasta. Kun asennus on valmis, avaa sovellus.

Puheluiden tallentaminen Android Avaa ACR puhelutallennin

Ensimmäisellä kerralla kun avaat sovelluksen, on hyväksyttävä sovelluksen käyttöehdot ja laitettava valinta kohtaan ”Vahvistan, että puheluiden tallennus on laillista maassani”. Paina ”Continue”. Sovellus esittelee ominaisuuksia ja näet monta alla olevan kaltaista ikkunaa. Sovellus myös pyytää lupaa esimerkiksi tallentaa ääntä ja hallinnoida puheluita. Salli oikeudet sovellukselle, että puheluiden nauhoittaminen on mahdollista. Viimeisessä ikkunassa paina ”Start ACR” ja sovellus käynnistyy.

Puheluiden tallentaminen laillista Puheluiden nauhoitus Android Käynnistä puheluiden nauhoitus-sovellus 

Sovellus on heti käyttövalmiina ja nauhoittaa automaattisesti kaikki puhelut. Kannattaa kuitenkin tarkistaa vielä muutama asetus sovelluksesta, että tallennus toimii haluamallasi tavalla.

Avaa valikko sovelluksen vasemman yläkulman painikkeesta (kolme pistettä päällekkäin) ja paina ”Asetukset”.

Puheluiden nauhoittaminen asetukset Puheluiden tallennus asetukset 

Yleiset-osiosta voit esimerkiksi poistaa puhelimen ilmoitusalueella näkyvän sovelluksen kuvakkeen, asettaa pin-koodin nauhoitettujen puheluiden kuunteluun ja säätää monia muita yleisiä asetuksia.

Tallennus-osiosta löytyy muutama tärkeä asetus, jotka kannattaa säätää haluamakseen. Voit valita kysyykö sovellus puhelun jälkeen, että tallennetaanko puhelunauhoite vai tallennetaanko nauhoitetut puhelut automaattisesti.

”Tallennuksen aloitus (Automaattinen)” tarkoittaa, että sovellus nauhoittaa kaikki puhelut automaattisesti. Ilmaisessa sovellusversiossa, ei ole mahdollista muuttaa tallennusta manuaaliseksi.

Jos haluat, että vanhat nauhoitetut puhelut poistetaan automaattisesti, laita valinta kohtaan ”Automaattinen poisto” ja syötä haluamasi päivien määrä.

Puhelu tallennus asetukset

Kun olet säätänyt nauhoitusasetukset haluamiksesi, voit poistua asetuksista.

Lista nauhoitetuista puhelusta tulee näkyviin sovelluksen etusivulle. Puhelulistassa näkyy kunkin nauhoitteen kohdalla keskustelukumppani, puhelun kellonaika ja kesto. Painamalla puhelua, voit kuunnella nauhoitetun puhelun tai esimerkiksi jakaa nauhoitetun puhelun eteenpäin.

Nauhoitetun puhelun kuunteleminen

Kiitos että luit ohjeemme ”Puheluiden nauhoittaminen Android-puhelimella”. Jätä mielipiteesi ohjeesta kommentti-kenttään. Voit lukea lisää hyödyllisiä ohjeita tästä.

 

MAINOKSET

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 ajatuksia aiheesta “Puheluiden nauhoittaminen Android-puhelimella”