Yötila iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa (Night Shift)

Yötilan, eli Night Shiftin käyttöönotto-ohje Applen iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla.

Katso myös ohjeemme: Sinivalosuodatin Android-puhelimilla.

Haluatko lisätä käyttömukavuuttasi iPhone, iPad tai iPodissasi yöaikaan? Onko seuraava tilanne tullut joskus eteesi, että avaat esim. puhelimen ollessasi nukkumassa ja näytön valoisuus särkee silmiäsi? Tähän löytyy ratkaisu laitteen asetuksista.

Tietoa IOS-laitteen yötilasta (Night Shift)

Night Shift määrittelee iOS-laitteesi kellon ja paikannuksen avulla, milloin sijainnissasi on auringonlasku (Jos sijaintitietosi on sallittu jakaa) Tämän jälkeen se siirtää näytön värit automaattisesti kohti lämpimämpiä värejä. Aamulla auringon noustessa se palauttaa näytön vakioasetuksiinsa.

Night Shiftin ottaminen käyttöön

Night Shiftin voi ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä kahdella tavalla:

  • IOS-käyttöjärjestelmä versiosta 10.0 ylöspäi, saat kytkettyä yötilan näppärästi päälle seuraavalla tavalla. Kun laitteesi on lukittu, niin pain ensin joko home, tai virtakytkintä. Tämän jälkeen näyttöösi syttyy valo ja heti tämän jälkeen vedä sormellasi näytön alalaidasta ylöspäin, jolloin eteesi aukeaa ns. ohjauskeskus, josta voit säätää yötilan päälle manuaalisesti. Yötilan symboli on Yötila (Night Shift)
  • Valitse Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Night Shift. Voit samalla näytöllä määrittää Night Shiftin automaattisen käyttöönottoajan ja säätää värilämpötilaa. Tässä asetuksessa voit valita silmillesi heti oikean värilämpötilan kylmän ja lämpimän väliltä.
  • Myöhemmin jos haluat määrittää/muokata eri käyttöönottoajan, taikka värilämpötilaa, muuta niitä seuraavan polun kautta Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Night Shift.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *